Who inspired us #2

by POS4work

Το POS Coworking Space, μεταξύ άλλων, είναι ένας συνεργατικός χώρος, στον οποίο οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρές ομάδες και εταιρείες Startup  φιλοξενoύνται και χτίζουν το έργο τους, μαζί με ένα πλούσιο δίκτυο συμβούλων και συνεργατών.

Η In4Capital είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα για startup επιχειρήσεις, εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών με στόχο την αντιστοίχιση των συμφωνιών τους με συμβατούς επενδυτές.

Μέσω της συνέντευξης που έδωσε στην ομάδα του POS4work αυτή η startup , θέλουμε να τη συστήσουμε σε εσάς:

1. Με τι ασχολείστε και πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με αυτό;

Ασχολούμαστε με τη startup In4Capital η οποία είναι μια πλατφόρμα που απευθύνεται σε  επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν έρευνα αγοράς στο market τους και θέλουν να “σηκώνουν” λεφτά από στρατηγικούς επενδυτές. Ξεκινήσαμε πριν 2 χρόνια σαν One Μind, με την ίδια ιδέα και μετά από λίγο καιρό ήρθε η ομάδα της In4Capital και μας απορρόφησε.

2. Τι είναι αυτό που σας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους;

Αυτό που θεωρούμε ότι μας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους, είναι η ολοκληρωμένη υπηρεσία που προσφέρουμε. Δηλαδή, εγγράφεσαι στην πλατφόρμα μας, κάνεις την έρευνα σου σχετικά με τον ανταγωνισμό μέσω του εργαλείου μας intelligence και συμπληρώνεις τα πεδία μίας φόρμας για να δημιουργήσεις το Pitch Deck σου. Με τη δημιουργία του Pitch Deck, σου δίνεται η δυνατότητα με βάση τα δικά σου στοιχεία, να λαμβάνεις πληροφορίες για επενδυτές που πραγματικά είναι σχετικοί και ενδιαφέρονται για το προϊόν σου. Στέλνεις το profile σου στους επενδυτές και μετά μπορείς να δεις μέσω του εργαλείου μας tracking analytics, ποιες διαφάνειες προκάλεσαν ενδιαφέρον, πόση ώρα ξόδεψε ο επενδυτής στη διαφάνεια κ.α.

3. Πως περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο;

Χα χα ελεύθερος χρόνος; Τι είναι αυτό; Ασχολούμαστε με διάφορα εθελοντικά/projects όπως το Growth Mindset, το οποίο περιλαμβάνει πολύ παιχνίδι και απευθύνεται σε παιδιά, το TEDx Patras, το Mentoring σε διαγωνισμούς, το networking σε startup events κ.α.

4. Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη σας επιτυχία μέχρι σήμερα;

Η μεγαλύτερη μας επιτυχία νομίζω είναι η ομάδα μας. Αυτό το αναφέρω γιατί τις μεγαλύτερες επιτυχίες τις φέρνουν οι δυνατές και ταλαντούχες ομάδες. Οπότε θα μπορούσαμε να πούμε πως στην In4Capital η επιτυχία μας είναι η ομάδα μας.

 

 5. Τι σας κινητοποιεί να αποδίδετε;

Αυτό που μας κινητοποιεί να αποδίδουμε είναι η αγάπη για αυτό που κάνουμε. Το κάθε μέλος της ομάδας μας λατρεύει τη δουλεία του και τελικά, όλοι μαζί προσπαθούμε να πετύχουμε το όραμα της In4Capital.

 

6. Ποια θεωρείτε την μεγαλύτερη σας αποτυχία και πως την ξεπεράσατε; (ή πως ξεπερνάτε γενικότερα τις αποτυχίες)

Μέχρι στιγμής μεγάλη αποτυχία για την ομάδα μας ΔΕΝ έχει υπάρξει. Δεν μπορούμε να πούμε πως αποτύχαμε σε κάτι γιατί πιστεύουμε πώς με πολύ δουλεία μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Ας πούμε ότι η μεγαλύτερή μας αποτυχία σαν One mind, τουλάχιστον έτσι θεωρούσαμε, ήταν ότι δεν κερδίσαμε σε έναν διαγωνισμό που είχαμε λάβει μέρος. Από τότε για μας οι αποτυχίες είναι ευπρόσδεκτες γιατί μας κάνουν πιο δυνατούς και έχουμε αποφασίσει να μαθαίνουμε από αυτές. Μετά από αυτή την «αποτυχία» το One mind συγχωνεύτηκε με την In4Capital και ήρθε μια μεγαλύτερη επιτυχία.

In4Capital :  “Η μεγαλύτερη μας επιτυχία είναι η ομάδα μας”

 

7. Πιστεύετε ότι η ‘ιδέα’ είναι αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις;

Δεν πιστεύουμε ότι είναι μόνο αυτό. Οι ιδέες έρχονται και φεύγουν. Το θέμα είναι ποιος θα δουλέψει γι’ αυτές τις ιδέες και ποιος εν τέλη θα τις κάνει πράξεις.

 

8. Αν έπρεπε να ξεκινήσετε από την αρχή την σταδιοδρομία σας τι θα επιλέγατε να αλλάξετε;

Μμμ, νομίζω θα δίναμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να μπει στο χώρο των startups ακόμη νωρίτερα. Όσα μάθαμε στα 2 χρόνια της πορεία μας ως startup δεν τα έχουμε μάθει σε 5 Πανεπιστημιακά έτη.

9. Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο αυτό τον καιρό (αν ναι πείτε μας λίγα λόγια για αυτό);

Η In4Capital ετοιμάζει πολλά νέα και ωραία features που θα δώσουν αξία σε μία επιχείρηση. Τα νέα features που ακολουθούν στην επόμενη έκδοση είναι το Intelligence, εργαλείο που κάνει market analysis, Chat box, Event organiser custom fields κ.α. Σκοπός μας είναι να δώσουμε επιπρόσθετη αξία στους πελάτες μας με μια πιο σφαιρική οπτική της αγοράς τους.

 

10. Τι σας έχει προσφέρει το POS4work στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Το POS4work ως το πρώτο co working space στην Πάτρα μας άνοιξε την αγορά ώστε να προσεγγίσουμε όλες τις startups της συγκεκριμένης περιοχής. Στα πρώτα network events που οργάνωνε είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αξιόλογα άτομα με τα οποία κρατάμε φιλίες μέχρι και σήμερα.

 

11. Ποια είναι τα πλάνα σας για τα επόμενα 5 χρόνια;

Πιστεύουμε πως η In4Capital έχει την καινοτομία στον πύρινα της. Αυτόν τον πυρήνα λοιπόν θέλουμε να διευρύνουμε και για τα επόμενα 5 χρόνια. Στόχος μας σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι να έχουμε κατακτήσει τις 15 αγορές που έχουμε προγραμματίσει.

Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις κι άλλα για την Άννα και τον Άλεξ ή για την In4Capital ή θέλεις να πάρουμε συνέντευξη από ανθρώπους της επιλογής σου στείλε μας στα εξής email:

info@pos4work.gr | pos4work@gmail.com

Επιμέλεια,
κ. Αγγελική Βάλλιου